“Lăsați măcar cultura nepângărită politic!”

𝑳𝒂̆𝒔𝒂𝒕̦𝒊 𝒎𝒂̆𝒄𝒂𝒓 𝒄𝒖𝒍𝒕𝒖𝒓𝒂 𝒏𝒆𝒑𝒂̂𝒏𝒈𝒂̆𝒓𝒊𝒕𝒂̆ 𝒑𝒐𝒍𝒊𝒕𝒊𝒄!”

Este declarația făcută de Radu Miruță, deputatul USR, legată de situația dramatică prin care trece Teatrul Dramatic Elvira Godeanu, având în vedere că tot mai mulți actori aleg să-și dea demisia din cauza noii conduceri a instituției de cultură.

“O instituție din Târgu Jiu, singura de altfel, care mai zvâcnește în zona cultural-artistică a unui oraș afundat în mlaștina corupției și a incompetenței, se depopulează de oameni talentați. La Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” a început un exod, din cauza ingerințelor politice ale conducătorilor urbei, care au început să urce pe scenă, afaceri și interese de grup.

Din teatru au plecat, pe lângă personal din zona administrativă, actori talentați, în frunte cu cel care a înființat instituția, Marian Negrescu. Pentru că fiii hapsâni și prietenii lor au început să acapareze construcția clădită în timp și s-o transforme în obiectul lor de afaceri. Este ca și cum ți-ai alunga tatăl din casă, pentru a-și aduce șleahta de prieteni dezmățați.

Chiar dacă, pentru mulți, un teatru nu pare locul în care să se facă afaceri, mințile diabolice au găsit culoare, prin care să învârtă afaceri pe banii publici.

Așa se face că la teatrul din Târgu Jiu au fost introduse firme de casă, care să facă lucrări achitate din bugetul municipiului, iar în schema de personal au fost strecurate persoane recomandate nu de competențe, ci de decidenții politici.

În municipiul Târgu Jiu, o reședință de județ care ar fi trebuit să concentreze zone economice, culturale, turistice, se dărâmă și ultimele construcții care au rezistat incompetenței locale.”, transmite Radu Miruță.

Lasa un comentariu