O pacientă internată la Maternitatea din cadrul SJ Sibiu a făcut publice niște fotografii prin care prezintă meniul acordat pacienților internați.
Mai jos vă prezentăm unele dintre fotografiile postate de pacienta internată în Spitalul Clinic Județean Sibiu. Imaginile dezolante arată cât de sărac este meniul oferit bolnavilor. Într-una dintre imagini este micul dejun, format din margarină și o lingură de pateu.
În următoarea imagine este prezentată o caserolă pentru cină, cu cinci biscuiți și două triunghiuri de brânză topită. Aceste fotografii au un impact puternic în fața tuturor care sunt revoltați de felul în care sunt tratați pacienții.
Reprezentanții spitalului au precizat pentru publicația citată că fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar finanțarea este redusă. Despre meniul fotografiat au spus că poate fi un meniu comun, servit sâmbătă, 15 august, dar menționează că imaginile au fost incomplete.
„În cadrul SCJU Sibiu, serviciul de preparare a hranei este unul externalizat din anul 2003, de prepararea meniurilor ocupându-se o firmă privată. În urmă cu doi ani, în urma licitației organizate, a fost semnat un acord cadru valabil până în iunie 2021. Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare stabilite de dieteticieni și aprobate de medicii nutriționiști.
Se fac eforturi pentru a asigura un meniu cât mai diversificat dar, din păcate, finanțarea este redusă, iar meniurile sunt condiționate de acest lucru…
Meniul din imaginile prezentate poate fi un meniu comun, servit sâmbătă 15 august, cu mențiunea că imaginile sunt incomplete.
Acesta a constat în mic dejun: pate, margarină, ceai; prânz: ciorbă de fasole verde, tocăniță de pui cu orez și cină: brânză topită, biscuiți, ceai, brânză de vaci. Pacienții primesc dimineața o jumătate de pâine pentru întreaga zi”, au spus reprezentanții spitalului.