În perioada de Paște, Termocentralele Rovinari și Ișalnița au fost închise din cauza producției mare de energie regenerabilă în contextul unui consum scăzut.

Constantin Mitrescu, nu înțelege în aceste momente intervenția anumitor primari, politicieni care critică oprirea Termocentralei Rovinari.
“Am văzut că au început să apară niște primari, niște foști viceprimari pe la Cărbunești, niște oameni politici care-și dau cu părerea, când ar fi trebuit să reacționeze, nu au reacționat, atunci când se făcea planul de restructurare, în 2021. Chestiile acestea că e termocentrala de 30 de ani, că a fost pe zero, nu sunt adevărate. Vă aduc aminte că, în urmă cu 10-11 ani, 2013, tot într-o perioadă de Paște, în aprilie, toate cele patru termocentrale ale CEO, că, atunci, erau patru, Ișalnița, Turceni, Rovinari și Craiova, toate au stat două săptămâni pe zero, pentru că era supraproducție de energie, pentru că erau viituri, a fost un an mai ploios. Și, atunci, nu exista atâta energie regenerabilă cum, acum, vreo 2000 de megawați sunt numai la prosumatori, la consumatorii casnici, majoritatea au început să-și monteze și instalații de stocare. Și nefiind aceste lucruri, totuși, a stat pe zero două săptămâni. Nu asta e problema, pentru că tot, atunci, în următorul an, CEO a mers cu 3500 de megawați, în perioada de iarnă sau chiar în vară, pentru că era nevoie de energie, nu existau regenerabile decât în mică măsură, și CEO avea cu ce funcționa, pentru că avea grupuri. Avea cărbune în cariere, a avut supraproducție de cărbune, că au vrut să livreze cărbune în Serbia, deci carierele și blocurile erau puse la punct și puteau să dea tot în același timp, când era nevoie și 3500 de megawați”, a declarat în presa locală liderul sindical.