Aparegio preia sistemul de apă și canalizare din Rânca

Operatorul regional de apă Aparegio va prelua sistemul de alimentare cu apă și canalizare din stațiunea montană Rânca. În prezent, acesta nu funcționează. Sunt peste 300 de cabane și case de vacanță care au rămas fără apă chiar de la Crăciun, de anul trecut.

Aceștia s-au întrunit în mai multe ședințe, însă autoritățile locale au ridicat din umeri. Le-au transmis totuși că apa va fi preluată de Aparegio Gorj. Până atunci și până când sistemul de apă va fi pus la punct, mai este cale lungă. Peste doi ani, sistemul ar putea să funcționeze așa cum trebuie.

Povestea se repetă de ani întregi

De zona Rânca răspund Primăriile Baia de Fier și Novaci. În prezent, sunt probleme în zona de care este responsabilă Primăria din Novaci. Mai este nevoie de doar câteva documente și avize pentru ca Aparegio să poată prelua sistemul de apă și canalizarea din zona montană Rânca.

După ce îl va prelua, Aparegio va face și investiții în zonă ca să nu mai fie întâmpinate astfel de probleme care se repetă de ani de zile. Până atunci, fiecare cabană din Rânca va încheia un contract cu Aparegio și fiecare va plăti atât cât va consuma pentru că va fi contorizat consumul. Preluarea apei din Rânca se va face în luna martie, dau asigurări autoritățile.

Lasa un comentariu