25 de milioane de lei în plus pentru angajații CEO. Cât va reveni fiecărui salariat

Salariații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor avea venituri mai mari începând cu data de 1 aprilie. Lefurile nu vor fi majorate substanțial, așa cum își doresc oamenii și liderii sindicatelor. Ar putea fi o creștere de aproximativ 100 – 130 de lei, spun sindicaliștii.

La ultimele discuții, purtate în această săptămână, membrii Directoratului CEO i-au înștiințat pe sindicaliștii prezenți la negocieri că au la dispoziție 25 de milioane de lei pentru a mai majora salariile angajaților din companie.

Administrația  prezentat bugetul care a fost înaintat la Ministerul de Finanțe. Sunt prevăzute 25 de milioane de lei pentru creștere salarială. Noi am fi vrut 30 de milioane. Se mai caută să se vadă dacă se mai găsesc bani. Dar  să aibă grijă de unde mai taie că dacă vor tăia de la reparații, nu va fi bine. Caută să mai pună ceva acolo să fie bine. Acești bani, 25 de milioane de lei, au fost prevăzuți pentru armonizarea salariilor de la 1 aprilie. Înseamnă mai mult. Ar fi cam 130 de lei, în medie, de fiecare salariat față de ce am împărțit până acum din cei 24 de milioane de lei. Dar e greu și așa. Sunt oameni nemulțumiți că, după atâția ani nu s-a mai dat nimic. Munca e grea, cerințele sunt multe, personal pleacă în continuare, atribuțiile s-au lărgit la fiecare funcție și meserie. E greu, dar trebuie să ne adaptăm la situația care este”, a anunțat Eugen Iovan, lider de sindicat în cadrul CEO.

Actualul Contract Colectiv de Muncă va expira la sfârșitul lunii martie. Până atunci, sindicaliștii și administrația trebuie să ajungă la un numitor comun și să semneze un nou document. Angajații au anunțat că își doresc salarii mai mari pentru că veniturile lor nu au mai crescut de aproape opt ani.

Lasa un comentariu