300.000 de lei. Atât cheltuiește statul, într-un an, cu cabinetul „Florescu”. Ce venituri au consilierii prefectului

Un post la stat este tot mai vânat de tinerii din Gorj care vor să primească un salariu frumușel și să nu aibă prea mult stres la serviciu. Posturi călduțe au fost create și la Prefectura Gorj, unde consilierii lui Ciprian Florescu au lefuri de invidiat. Pe lângă acestea, se adaugă normă de hrană și dacă mai au norocul să prindă un an electoral, sunt răsplătiți și mai bine.

Directorul Cancelariei Prefectului, Mihai David, a primit, anul trecut, de la Prefectură suma de 38.324 de lei. La acești bani s-a adăugat norma de hrană, în valoare de 9.150 de lei și alți 4.324 de lei, sumă cu care a fost recompensat pentru că s-a implicat în alegerile de anul trecut. Acesta a notat în declarația de avere că este proprietarul mai multor terenuri cumpărate în acest an și mai are în bănci peste 40.000 de lei.

Alida Tutilă este secretara lui Florescu. Nici ea nu se poate plânge că duce lipsă de bani sau îi e prea greu la serviciu. Potrivit declarației de avere, ea a primit, într-un an, 19.532 de lei plus norma de hrană de 9.150 de lei și alți 4.825 de lei pentru că a trecut printr-un an electoral.

Șoferul lui Florescu, Gheorghe Stanciu, este, în contract, consultant al prefectului. A avut un venit de 31.586 de lei, într-un an, plus 4.661 de lei pentru că a fost an electoral și bani pentru norma de hrană. Conform declarației de avere, el deține un apartament și două mașini.

Corina Belteu, consiliera lui Ciprian Florescu, care, în trecut, i-a mai consiliat pe foștii prefecți Alin Văcaru și Gheorghe Paraschivu și-a păstrat și ea funcția. Nu se poate plânge că duce lipsă de bani. Ea a câștigat, într-un singur an, 48.803 lei plus 4.607 de lei de la alegeri și bani reprezentând norma de hrană. Ea are un apartament, o casă și o mașină.

Prefectul Ciprian Florescu câștigă și el, peste 7.000 de lei lunar. La un calcul simplu, numai cu cabinetul prefectului de Gorj, statul cheltuiește, în fiecare an, aproximativ 300.000 de lei numai pentru salarii, excluzând aici alte tipuri de cheltuieli.

Lasa un comentariu