A fugit din spital cu cateterul în mână! ”Mi-a fost interzis să mă duc la baie!”

Un bărbat din Cluj, a fugit din spital după ce a aflat că s-a infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost găsit de polițiști după o zi. Bărbatul a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Directorul medical al Spitalului de Urgență din Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în data de 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind trimis acolo de către medicii de la Spitalul Turda. Pacientul și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

„Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental și să se producă o hemoragie care să-i pună viața în pericol”, a menționat Adela Golea.

Bărbatul a fost ridicat vineri de acasă de polițiștii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS), care au purt echipamente de protecție contra infectării cu noul coronavirus.

DSP Cluj va efectua o anchetă epidemiologică la Turda pentru stabilirea contacților bărbatului infectat.

Surprins de reporter la intrarea în spital, explicațiile bărbatului pentru gestul său sunt lipsite de logică:

” – De ce ați fugit din spital?

– Pentru că se vorbea dinainte de a se face testul COVID că eu îl am. Mi-a fost interzis să mă duc la baie. ”, transmit reporterii digi24.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Lasa un comentariu