Afaceristul „Moroiu”, eliberat pe cauțiune. Cât a plătit să iasă din arest

Omul de afaceri Aurel Popescu a fost eliberat, joi, din arest. Bărbatul a dormit o noapte după gratii, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare a banilor. Prejudiciul anunțat de anchetatori este de aproximativ un milion de lei.

Aurel Popescu, zis Moroiu, a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 100.000 de lei. El este cercetat acum sub control judiciar.

Acuzații

Anchetatorii au transmis că „în perioada 2012 – 2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar și către persoane juridice, fără a înregistra în evidențele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei. Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei”.

De asemenea acesta a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia, mai transmit polițiștii.

Lasa un comentariu