ALDE se implică mai mult decât trebuie în CEO!?

Implicarea ALDE în conducerea Complexului Energetic Oltenia a deranjat parlamentarii PSD.

Senatorul de Gorj, Florin Cârciumaru a declarat că parlamentarii PSD de Gorj sunt alături de conducerea CEO pentru a-i ajuta să-și rezolve problemele din punct de vedere organizatoric. Florin Cârciumaru spune că nu au existat presiuni din partea niciunui parlamentar PSD asupra d-lui Boza pentru numiri pe funcții sau angajări. Senatorul nu este de acord cu metodele aliaților de guvernare, ALDE și spune că a ajuns chiar până la ministru și până la d-l Dragnea cu această problemă.

“ Este adevărat că am fost și suntem lângă activitatea desfășurată de Complexul Energetic Oltenia, că în calitatea noastră de parlamentari PSD suntem alături de conducerea administrativă, dar să lămurim un lucru: că am fost și suntem lângă această conducere în ideea de a-i ajuta să-și rezolve problemele din punct de vedere organizatoric, probleme care îi depășesc și nicidecum ca din punct de vedere politic să le impunem pe cine să pună pe diferite funcții. Nu ne-am dus cu asemenea propuneri. Dl Boza poate să spună oricând dacă din partea parlamentarilor PSD a avut vreo presiune pentru vreo numire sau pentru vreo angajare.(…) nu suntem de acord și chiar am ajuns la domnul ministru, chiar am ajuns la dl Dragnea, nu suntem de acord cu metodele pe care le folosesc cei de la ALDE.(…) datorită faptului că este ministerul lor și prin ministrul lor au căutat să se implice foarte mult în decizia de la CEO în ceea ce privește promovările și angajările. ”

Florin Cârciumaru îl acuză pe deputatul de Dolj, Ion Cupă de implicarea în actul administrativ de la CEO și îl sfătuiește ca înainte de a face acest lucru să ia legătura cu conducerea partidului.

“ N-am fost și nu suntem de acord (…) cu demersurile d-lui Cupă, care este deputat de Dolj, la insistențele pe care le are ca în locul d-lui Antonie să vină cu om de la Craiova. Am vorbit cu dl Boza, am vorbit cu dl ministru: d-le ministru vă rugăm să fiți foarte atenți că la ora actuală în comitetul director nu este un miner. A plecat un miner să vină un miner, a plecat omul PSD-ului să vină omul PSD-ului. Nu este corect ce face dl Cupă în momentul de față. I-am spus și personal că nu suntem de acord.”

Se vorbește foarte des despre înlocuirea din consiliul director a d-lui Daniel Antonie cu dl Daniel Pităroiu, un apropiat al deputatului de Dolj. Dl Pităroiu a revenit la CEO în anul 2016 pe o funcție de consilier. Interesant este cum a juns să revină în Complexul Energetic Oltenia, după ce în anul 2013 Daniel Pităroiu a părăsit barca CEO beneficiind de plăți compensatorii.

Oare acesta nu este un precedent de care actuala conducere CEO și actuala clasă politică ar trebui să se îngrijoreze?

Lasa un comentariu