Amplă acțiune de testare  pentru hepatitele virale B și C, la Rovinari! 

Testare gratuită pentru hepatitele virale B si C în oraşul Rovinari miercuri, 1 noiembrie! Este anunțul făcut de autoritățile locale din Rovinari care transmit că Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu ARAS – Asociatia Romana Anti-SIDA și  Primăria orașului Rovinari, județul Gorj, organizează miercuri, 1 noiembrie 2023, o amplă acțiune de testare și stadializare pentru hepatitele virale B și C.

“Caravana LIVE(RO)2-SUD se va afla în Parcul Central, în intervalul orar 10:00-14:00.

Toate persoanele care se vor prezenta la Caravană vor beneficia de testare prin teste rapide efectuate din sânge capilar (deget), iar pentru cei depistați pozitiv în urma testării vor fi efectuate analize din sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și fibroscan plus ecografie pentru evaluarea gradului de fibroză hepatică.

Investigațiile vor fi asigurate de o echipă medicală mixta formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrelor de Prevenție de la Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Județean de Urgență Craiova.

Toate persoanele care vor veni la testare și toți pacienții depistați vor beneficia de consilierea și îndrumarea echipei partenerului oficial al Proiectului LIVE(RO)2-SUD, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Campania se adresează tuturor persoanelor peste 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin sistemul public de asigurări de sănătate, cu domiciliul în județul Gorj sau într-unul dintre județele de acoperire a Proiectului, cu excepția femeilor însărcinate, care pot beneficia de aceste investigații printr-un program specific.

Singura condiție este ca persoanele ce își doresc testarea sau continuarea investigațiilor să aibă asupra lor un act de identitate valabil.

La caravană pot veni și pacienții deja depistați de medicii de familie din județul Gorj prin intermediul acestui Program, dar care, din diverse motive, nu au avut posibilitatea de a ajunge la unul dintre Centrele de Prevenție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova,  Institutului Clinic Fundeni sau al Spitalului Universitar de Urgență București.

Proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care au fost testate aproape 180.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, s-a derulat în douăsprezece județe din zona SUD-MUNTENIA și SUD-VEST OLTENIA de la începutul anului 2021 și se apropie de final.”, transmit reprezentanții Primăriei.

Lasa un comentariu