Anunț important pentru CEO. Strategia Energetică va fi gata anul viitor. Ce rol va avea România pe piața din Europa!

Reprezentanții Ministerului Energiei lucrează, în această perioadă, la amendamentele Strategiei Energetice Naționale. Social democrații și-au arătat nemulțumirea pe timpul Guvernării tehnocraților vizavi de propunerile acestora și vor să modifice acum rolul energiei produse pe bază de cărbune.

În acest sens, secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, i-a convocat la discuții pe liderii de sindicat din Oltenia, dar și pe cei din Valea Jiului, pentru a discuta despre modificările la care lucrează ministerul de resort. Conform ultimelor informații, în vizorul demnitarilor se află și construirea noului grup energetic al chinezilor de la Rovinari. Investiția este una despre care se vorbește de mai mulți ani, însă nici până în momentul de față nu s-a făcut nimic concret.

Sindicaliștii sunt sceptici

La întâlnirea de la București a participat și președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe. „Ne-am întâlnit cu cei trei secretari de stat din cadrul Ministerul Energiei, cu o doamnă director de la ANRE și am discutat despre Strategia Energetică. Vor să vină cu amendamente care să facă din România un pion important pe piața de energie din această regiune geografică. Din discuțiile purtate am aflat că, noua Strategie Energetică, ar urma să fie gata anul viitor. Ne punem speranțe mari în noile amendamente, mai ales că am primit asigurări că energia produsă pe bază de cărbune va avea un rol important. Vor să deschidă noi capacități de producție, printre ele numărându-se și noul grup al chinezilor de la Rovinari”, a spus Căldărușe.

Cine își dorește ca România să devină un jucător puternic pe piața de energie?

România are o producție vastă de energie, de la cea verde, la cea tradițională. Din 2012, s-a tot vorbit despre înființarea mixului energetic, însă proiectul s-a dovedit mai degrabă unul mort din fașă. Unirea Hidroelectrica cu CEO și chiar CEH ar da naștere, poate, celui mai important jucător de energie din această regiune a Europei. De fiecare dată însă, realizarea acestui proiect nu s-a reușit, scuzele fiind diverse. Intrarea Hidroelectrica în insolvență a stopat această idee, însă nici după ce Hidro nu s-a mai aflat în această situație nu s-a făcut nimic, scuza fiind, de această dată, lipsa Legii Holding-ului. Guvernanții au această șansă acum, însă, e greu de crezut că interesele naționale vor prima…deh, doar suntem membri U.E!

Lasa un comentariu