Moțiunea a PICAT. Circ cu ouă și ulei în Parlament

Moțiunea de cenzură  pentru demiterea Guvernului Tudose a picat. Moțiunea nu a reușit să strângă 233 de voturi „pentru” necesare pentru a fi adoptată, după ce parlamentarii PSD, ALDE și UDMR au refuzat să voteze.

Au fost 159 de voturi „pentru”, 3 „împotrivă” şi 23 de abţineri. Votul a fost secret cu bile.

Aleșii coaliției de guvernare au boicotat ședința, ieșind din sală. Cei doi președinți ai Camerelor Parlamentului, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au refuzat să conducă lucrările plenului reunit.

A venit cu ouăle la tribună

Nu a lipsit circul din Parlament. Deputatul PNL Florin Roman, a făcut un gest extrem de la tribuna plenului Parlamentului. El a venit și a așezat la tribună o sticlă cu ulei, o cutie cu lapte, un cofrag cu 10 ouă și un kilogram de făină. Liberalul a prezentat prețurile actuale ale produselor alimentare, comparativ cu prețurile de acum câteva luni.

Vorbesc azi de la tribuna Parlamentului în numele oamenilor simpli, a celor care au ieşit în stradă, a celor care protestează şi acum în stradă, a românilor care iubesc această ţară. O familie de oameni simpli m-a rugat astăzi să vin cu aceste produse în faţa dumneavoastră şi să vorbesc în numele lor. Au cumpărat de dimineaţă alimentele de bază şi le-au comparat cu cele din luna septembrie. Un litru de ulei 4,29 (lei – n.r.) acum e 7,01. Un litru de lapte – 4,10 lei, acum l-au cumpărat cu 5,10 lei. Au luat unt, aproape s-a dublat preţul: de la 6,25 a ajuns la 11,14. Au luat oamenii, ca noi toţi, o pâine de 600 grame pe care o mănâncă o familie de la 4,41 s-a dus la 5,99. E o familie mai înstărită pentru că şi-a permis să cumpere şi carne de porc. Costa 20, 12 lei kg, acum este 24,99 lei. (…) Ei nu au orbul găinilor, domnule Daea. Am fost la un magazin de cartier, nu la un hipermarket şi preţul ouălelor a crescut de la 45 de bani la 1,10 lei”, a spus Roman, potrivit evz.ro.

Lasa un comentariu