Aplicație pentru coronavirus

A fost lansată o aplicație prin care poți să afli dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID. Este vorba despre First Contact, prima aplicație din România de acest fel.

Cei care au intrat în contact cu o persoană infectată cu Coronavirus vor fi avertizați rapid de alicația First Contact, păstrându-se anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați), potrivit stirileprotv.ro

În prezent, doar cinci țări din Uniunea Europeană nu beneficiază de o astfel de aplicație. Utilizarea ei este simplă: odată ce este instalată, va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu Covid-19. De asemenea, fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat.

Momentan, aplicația poate fi descărcată doar de către utilizatorii de Android. Aplicația First Contact folosește tehnologia Bluetooth (Low Energy), o soluție care te asigură că nimeni, inclusiv autorități sau administratorii sistemului, nu pot afla cine ești, cu cine te-ai întâlnit, dacă ești infectat sau contact al unui infectat, fiindcă nimeni nu are acces la datele din telefonul tău.

 

Lasa un comentariu