AstraZeneca nu este periculos, căci.. ”Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul”

”Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul.” Este declarația reprezentanților Organizației Mondiale a Sănătății care consideră că trebuie să se continue vaccinarea cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizarea cu serul britanic.

„În acest moment, recomandarea este că riscul, dacă nu vaccinăm folosind serurile AstraZeneca sau alte vaccinuri, depăşeşte riscul infecţiei COVID, despre care ştim că are un impact semnificativ asupra persoanelor cu boli severe, spitalizare şi moarte”, spune Mariangela Simao, asistentă-director OMS.

Reprezentanții OMS au vorbit şi despre cazurile de coagulare a sângelui, de care au suferit unele persoane vaccinate cu AstraZeneca.

„Oamenii se îmbolnăvesc sau mor tot timpul. În ceea ce am văzut până acum din datele preliminare, nu există un număr crescut de cazuri de evenimente tromboembolice în Europa sau în Marea Britanie”, a mai spus Simao.

Chiar și agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie a emis un comunicat, prin care dezminte fundamentul îngrijorărilor referitoare la ser.

Phil Bryan, directorul pentru siguranţa vaccinurilor, din cadrul agenţiei, a declarat: „Oamenii ar trebui să meargă şi să-şi facă vaccinul împotriva COVID-19, când li se cere acest lucru. Cheagurile de sânge pot apărea în mod natural şi nu sunt neobişnuite. Dovezile disponibile nu sugerează că vaccinul este cauza”, a explicat Bryan, citat de Mediafax.

Așadar, și România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, această decizie fiind luată de reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România, pentru că.. din primele cercetări ale marilor reprezentanți, acest vaccin nu ar fi periculos.

Lasa un comentariu