Au folosit urna mobilă și s-au ales cu dosar penal

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 54 de ani, dar și două femei de 42 și 44, din Vaslui sunt cercetate penal pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și abuz în serviciu. Se pare că cele șapte persoane ar fi participat atât în calitate de autori, cât și de complici, la săvârșirea infracțiunilor cercetate. Aceștia ar fi solicitat, procurat, întocmit și folosit, mai multe adeverințe medicale eliberate în fals.

Adeverințele, pe care erau trecute situații nereale, au fost folosite la întocmirea în fals a unor cereri de votare prin intermediul urnei speciale mobile, fără ca persoanele înscrise pe respectivele adeverințe să sufere de afecțiuni medicale care să le facă netransportabile, în vederea exercitării dreptului de a vota.

În ziua alegerilor, comisiile de votare de la toate cele trei secții de pe raza comunei Ibănești au desemnat membri care s-au deplasat cu urna specială mobilă la domiciliile persoanelor în numele cărora au fost formulate cereri, pentru ca acestea să-și exercite dreptul de vot.

Poliţiştii au luat față de patru bărbați și o femeie, măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar joi, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate.

 

Lasa un comentariu