Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul femeii din Gorj care a murit din cauza unei bacterii

Moartea suspectă a unei femei care a fost internată în urmă două săptămâni la Spitalul din Târgu Jiu este acum investigată și de Avocatul Poporului. Instituția s-a autosesizat după ce fiul pacientei i-a acuzat pe medici că nu s-a fi ocupat așa cum trebuia de mama lui care acuza niște dureri în gât. Cercetările care vor viza personalul medical de la unitatea medicală gorjeană, dar și de la cea din Craiova unde femeia a fost transferată, se referă la încălcarea dreptului la ocrotirea sănătății prevăzut de Constituție.

„Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul unei paciente, după ce ar fi fost semnalată infecția cu o bacterie intraspitalicească (klebsiella) în timpul internării în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății”, spun reprezentanți ai Avocatului Poporului.

În luna februarie femeia s-a prezentat cu fiul ei la Spitalul Judeţean de Urgență Târgu Jiu, acuzând dureri de gât. Medicii ar fi diagnosticat-o inițial cu amigdalită acută motiv pentru care a fost internată în Secția ORL a spitalului unde i s-ar fi făcut o primă incizie, fără analize prealabile, susține fiul pacientei. A urmat un șir de proceduri medicale pe care fiul femeii le contestă acum și care au scos la iveală că mama lui avea un microb, mai exact bacteria klebsiella, motiv pentru care  a fost transferată de urgență (după cinci zile de la internare) la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova – Secția de chirurgie toracică. Aici, după câteva zile în care a fost operată, pacienta a intrat în comă și a murit.

Lasa un comentariu