Bani cheltuiți de pomană la Consiliul Județean Gorj. Salarii la nivel maxim și plăți nejustificate

Cosmin Popescu, Președintele Consiliul Județean Gorj

Prejudiciu de 346 de mii de lei constatat, într-un singur an, la Consiliul Județean Gorj. Mulți bani s-au dus pe salarii pentru că șeful instituției a acordat lefuri la nivelul maxim pentru fiecare funcție din Consiliul Județean. Sume frumoase de bani au fost cheltuite și pe lucrări nejustificate prin județ.

În raportul dat publicității de Curtea de Conturi Gorj se observă un prejudiciu de peste 300 de mii de lei la Consiliul Județean Gorj, instituție condusă de Cosmin Popescu. Curtea de Conturi a verificat, la sfârșitul anului trecut, activitatea Consiliului Județean din 2016, respectiv cum au fost cheltuiți banii publici. Nu au lipsit nici neregulile.

Primele probleme țin de salarizare. Curtea de Conturi a constatat plăți nelegale privind cheltuieli de personal prin acordarea salariilor la nivelul maxim al salariului de bază pentru fiecare funcție, grad, gradație, pentru o perioadă necuvenită. Acum, cei care au primit bani prea mulți vor fi puși să-i restituie. Este vorba despre 217 mii lei pe care Cosmin Popescu trebuie să-i impute angajaților.

 

 

 

Bani pentru lucrări nejustificate!

Mai mult decât atât, Curtea de Conturi a descoperit că au fost plătite lucrări care s-au făcut doar de dragul de a se face și de a plăti o firmă, ci nu pentru că erau necesare. Asta în timp ce drumuri județene sunt pline de gropi, iar trotuarele lipsesc în unele zone. Concret, Curtea de Conturi a transmis că instituția Consiliului Județean a decontat nejustificat materiale ce nu au fost încorporate în lucrările de reparații efectuate la drumuri îmbrăcăminte asfaltică ușoară. Din start, prejudiciu de trei mii de lei. Altă lucrare de spoială, alți bani aruncați pe Apa Sâmbetei. Inspectorii care au controlat Consiliul Județean au constatat că s-au făcut și plăți nejustificate pentru operațiuni de rostuiri neexecutate la obiectivul de investiții „Reabilitare sistemrutier pe DJ 674C, km 0+000-7+058, Calnic – Șomănești” – 24 de mii de lei cheltuiți tot de pomană. Cu alți 48 de mii de lei s-au plătit alte lucrări nejustificate, după cum se mai arată în raport, pentru proiectul de „Reabilitare sistem rutier pe DJ671B,km4+500 – km 41+000,Vagiulesti- Samarinesti-Motru-Lupoaia-Catunele-Glogova-Cămuiești”.

Cosmin Popescu i-a făcut „cadou” aproape 40 de mii de lei firmei care s-a ocupat de proiectul de ,,Refacere și consolidare terasamente DJ675C km 26+900-km 28+000, sat Corsoru, com. Alimpești”. Asta pentru că trebuia să-i deconteze cheltuieli de 7%, însă a decontat 12%.

În plus, cu alți 15 mii de lei a fost decontat material ce nu a fost folosit pentru realizarea obiectivului ,,Amenajare saloane de urgență la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, str. Progresului, nr. 18”, se mai arată în raport.

Lasa un comentariu