Bani pentru investiții în Termocentralele din Gorj

Două milioane de lei au intrat în conturile Complexului Energetic Oltenia (CEO), în luna februarie, pentru modernizarea Sucursalei Electrocentrale Ișalnița. Alți bani, pentru reabilitarea blocului numărul 4 de la Rovinari au venit la sfârșitul anului trecut. Fondurile au fost aprobate în Planul Național de Investiții (PNI).

Mecanismul PNI permite producatorilor de energie sa aplice in scopul obtinerii de fonduri nerambursabile egale cu 25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectelor de investitii cuprinse in PNI, care au ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si modernizarea instalatiilor de producere a energiei electrice din Romania.

Două proiecte aprobate

CE Oltenia a depus in anul 2014 primele cereri in vederea obtinerii de fonduri nerambursabile pentru investitiile companiei cuprinse in Planul National de Investitii, respectiv: ”Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr.4 de 330 MW, pe lignit – SE Rovinari” si ”Reabilitarea si modernizarea blocului energetic nr.7, pe lignit – SE Isalnita”.

La sfarsitul anului 2017, mecanismul PNI a devenit functional, prima transa de 6,2 milioane de lei fiind virata in conturile CE Oltenia, pentru blocul energetic nr.4 de la SE Rovinari. În luna februarie 2018, au fost alocate inca 2,1 milioane lei reprezentand prima transa aferenta blocului energetic nr.7 de la SE Isalnita.

Se estimeaza ca cea de-a doua transa alocata celor doua proiecte ale CE Oltenia cuprinse in PNI va fi virata in cursul acestui an, au anunțat oficialii companiei energetice.

Lasa un comentariu