Banii Complexului Energetic Oltenia și tentativa de “decapitare” a directorilor cu ajutorul unui simulacru de raport al Corpului de Control.

De la înscăunarea lui Sorin Boza la cârma conducerii Complexului Energetic Oltenia, grupurile de interese financiare care roiau în jurul acestuia, au început să-și dea coate în speranța că “p-ăsta îl vom executa repede”. Nu era de-al lor, nu era din sistem!

Despre cei care învârteau și manevrau banii complexului s-au scris foarte multe materiale. Despre grupurile care gravitau și erau abonate financiar la entitatea energetică, la fel!! Ceea ce este însă important este faptul că la un moment dat a fost pusă în joc siguranța Sistemului Energetic Național, sigur, organele abilitate au „pierdut” șirul faptelor. Nu are rost să reiau ceea ce puteți găsi lesne în presa vremurilor. Grupurile de interese și-au creat rețeaua, și-au numit oameni în funcții cheie și au pornit „jihadul”. Oameni importanți din partide politice, jurnaliști plătiți, oameni în corpul de control al ministrului energiei, oameni în funcții cheie din Ministerul Energiei, cam așa se organizează o rețea de tip mafiot. Dar cum noi nu mai avem servicii care să se ocupe de așa ceva, rețeaua a căpătat curaj, mai mult curaj, până atunci când poporul a hotărât  scoaterea în afara zonei de decizie a partidului cu pricina. Sigur, partidul nu mai este sau cel puțin nu mai contează. În schimb, jucătorii, așa zișii politicieni au rămas. Au găsit alte partide, alti oameni în minister, alte proceduri. Miza, una singură: BANII Complexului Energetic Oltenia.

Asistăm astăzi, la un nou atac asupra entității energetice, un atac orchestrat de aceeași oameni la butoane dar cu un ministru asupra căruia se pune presiune. Sigur, avem oameni noi în Consiliul de Supraveghere, noi ca și nume, dar vechi în metehne, oameni a căror pregătire în domeniul minerit și energie este slabă, spre inexistentă. Dar ce să spui, aceasta este ceea ce ne oferă varianta liberală în ziua de azi. Era și o vorbă în acest sens: „fie prostul cât de prost, mintea vine după post!”

Deci, astăzi, într-un zbucium bine orchestrat, vechile grupări doritoare să ajungă la banii C.E.Oltenia, au o nouă tentativă de “decapitare” a directoratului. Cum? Păi simplu….raportul Corpului de Control. Un raport tendențios, cu doar o semnătură pe el, semn că echipa care a fost în control a refuzat să semneze așa ceva, un raport făcut la ordin, menit să decapiteze Președintele Directoratului. Cu o ultimă zvâcnire, șeful Corpului de Control a înaintat înainte de a părăsi ministerul un nou raport, cu un nou număr de înregistrare, menit să decapiteze directoratul ( nr 5909/19.12.2019 ), raport care nu conține nimic în plus față de cel precedent. Adică NIMIC. Sigur, trompetele, tonomatele de bani sau abonate la grupare, au început să strige, să urle…jaf, jaf, jaf…uitând însă, că cei care au alimentat cardul lor au dat cu subsemnatul pe la mai toate instituțiile abilitate.

Am solicitat un punct de vedere lui Sorin Boza, Președintele Directoratului C.E.Oltenia cu privire la atacul orchestrat împotriva sa. Obișnuit cu astfel de practici, acesta a spus că nu-l mai miră nimic și ne-a acordat câteva cuvinte chiar dacă în acest moment se află la Bruxelles, discutând probleme legate de decarbonare, de viitorul companiei la care lucrează, nu ca alții ce născocesc mizerii și doresc falimentul companiei, căci se știe, atunci contractele se dau la comandă. Tot pe bani este bătaia!!!

“ Am ajuns clipa să văd cum unii, care se cred “ Corecții Pământului” și-au propus, ca din când în când, să revină cu subiecte depășite doar, doar vor avea succes. Am vorbit de acest raport și s-a vorbit de acest raport, de aproape 14 luni. Însă, când avem comenzi e clar că nu putem să ne oprim! Culmea este că cei care încă discută și reiau discuțiile pe aceste lucruri sunt oameni, pe care TOȚI cei din Gorj îi cunosc cu vârf și îndesat.

Voi mai face o singura declarație, cu care sper să clarific ceea ce mai trebuia clarificat.

  1. Raportul suplimentar a apărut la începutul acestui an . La prima lectură am văzut că era o înșiruire de acțiuni cuprinse toate în primul raport . NICI O ACȚIUNE în plus. Însă având număr de înregistrare nou am luat toți decizia să îi facem plângere prealabilă. De ce? Pentru că măsurile din primul raport au fost duse la îndeplinire iar acționarii, au fost informați privind îndeplinirea măsurilor în ședințele AGA din Noiembrie și Decembrie. De asemenea, pentru a fi prezentate în AGA s-a informat în prealabil Consiliul de Supraveghere din acea perioadă.
  2. Curtea de Apel definește actul de control ca un act administrativ iar măsurile lăsate de corpul de control NU identifică persoane responsabile, ci doar anumite vicii de proceduri.
  3. În măsurile lăsate, respectivul șef de corp de control nu se referă la nicio încălcare de lege din partea directoratului. Ceea ce încearcă să spună în raportul său, acest fost șef de corp de control sunt afirmații ce jignesc inteligența celor ce au noțiuni primare de legislația muncii sau legislație de achiziții.
  4. Trebuie să înțelegeți faptul că Directorul General nu este implicat în niciun proces de achiziție din unitatea noastră. Comisia formată din minim cinci persoane conduce procesul de achiziție, începând cu introducerea în SICAP a referatului de necesitate și acesta trimis de unitățile teritoriale , clarificările tehnice, comerciale, eventualele negocieri etc și se încheie cu elaborarea raportului de achiziție final, cu recomandările necesare.

În plus , pentru a arăta tuturor disponibilitatea și deschiderea pe care o avem în a clarifica toate aceste neclarități, am trimis organelor compentente spre cercetare toate materialele, primind în schimb clasarea cauzelor prezentate.

  1. În plus, am pus la dispoziție tuturor organelor ce au controlat unitatea noastră în această perioadă toate documentele, acestea consemnând în rapoartele finale că nu se identifică nicio infracțiune în materialul șefului de corp de control.

Am spus-o până acum de câteva ori, ba mai voalat, ba direct, că raportul este doar al lui Popescu, nu al întregii echipe de control. Însă acum nu voi intra în amănunte, în acest subiect pentru că organele statului se vor pronunța în curând pe această cauză.

Chiar suntem toți atât de încuiați să nu înțelegem de ce raportul are doar semnătura lui Popescu și nu a întregii echipe de control?

  1. Ati atribui niște proceduri și afirmații, pe care Popescu le-a folosit in raportul sau ( gen prejudiciu), fără a asculta și a lua în seamă explicațiile tuturor celor implicați în procedura de control, este abuz în serviciu! Nu ai tu școala necesară să faci afirmații dacă este prejudiciu sau nu!

Poti doar să semnalizezi ca posibile probleme și organele abilitate să confirme sau să infirme ceea ce tu ai semnalat.

Țeapa …… clasare scrie pe documentul primit de la cei ce se pricep!!!

  1. Văd o noua golanie scoasă pe tapet în ultima perioadă. Cum că deputatul Vîlceanu prin firma familiei sale a beneficiat de contracte cu dedicație din partea C.E.Oltenia. O tâmpenie ! Înțelegeți odată, că procedura când intră în SICAP este verificată și paraverificată inclusiv de SICAP. În plus contractul încheiat este încheiat cu mai multe firme și pentru orice contract subsecvent ce va urma, se va relua procedura de achiziție cu participarea TUTUROR celor cu care s-a încheiat contractul cadru!!

Asta e!! Sper ca am fost clar ! Pentru ultima oară am încercat să spun adevarul iar cei ce chiar nu pot dormi din cauza noastră, să stea liniștiți. NIMENI nu are nici un alt interes decât interesul supraviețuirii acestei companii!

Nu îmi mai asociați numele, va rog de numele unor domni din județul acesta. Va asigur că tot ceea ce se face, se face CORECT.

Altfel, la cât a controlat Popescu poate găsea ceva real! Și a controlat, credeti-mă, pentru că așa cum spunea și nașul său într-o emisiune TV de la TELE3 , trebuia sa prezinte capul lui Boza!! Din păcate pentru el, din fericire pentru NOI, nu au înțeles că lucrurile se fac corect!! Alta țeapă…….”

Lasa un comentariu