Când va începe vaccinarea anti-COVID a copiilor

Doctorul Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva coronavirusului, crede că din toamnă ar putea începe vaccinarea anti-COVID pentru copiii cu vârste între 12 şi 15 ani.

Acesta a spus că Pfizer a depus deja la FDA datele pentru a obţine autorizare şi indicaţie pentru grupa de vârstă 12-15 ani, ceea ce înseamnă că într-un interval de circa două luni este foarte probabil să existe această autorizare şi de la FDA şi cu siguranţă şi de la Agenţia Europeană a Medicamentului, aşa încât din toamnă, din trimestrul al treilea, să putem face și acest tip de vaccinare al copiilor.

 De asemenea, acesta a spus că nu au fost anulate programări pentru doza de rapel cu vaccinul AstraZeneca. “În momentul de faţă nu, (…) pe 14 este prima zi în care se face. Erau în jur de 9.000 de persoane programate. Eu sper ca oamenii să nu îşi anuleze programarea pentru că ar fi păcat să pierdem nişte beneficii”, a spus Gheorghiţă care a amintit că România are circa 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca.

 

 

 

Lasa un comentariu