Cazul de meningită de la Motru a fost confirmat

Un copil de patru a murit de meningoencefalită acută în spitalul din Motru. Băiatul a fost adus de părinți la Unitatea de Primiri Urgențe, însă, în scurt timp, a intrat în stop cardio-respirator și a murit. Toate eforturile medicilor de a-l resuscita au fost în zadar. Copilul a ajuns la spital cu febră, dureri puternice de cap și pete pe corp.

Inspectorii sanitari au deschis o anchetă epidemiologică. S-a dispus dezinfectarea grădiniței unde mergea copilul, a unei școli din apropiere, a creșei și a Palatului Copiilor. Și scara blocului în care locuiește familia micuțului decedat de meningită a fost dezinfectată.

Vineri, nu s-au ținut cursuri la trei unități de învățământ pentru ca firmele specializate să poată dezinfecta spațiile respective.

Părinții au fost sfătuiți să meargă cu copiii la medicii de familie să primească un tratament preventiv și să se asigure că micuții nu au probleme de sănătate. Analizele preliminare anunțate de medicii legiști confirmă că băiatul de patru ani a murit din cauza bolii extrem de contagioase. Probe biologice au fost trimise la Institutul Cantacuzino. Rezultatele finale vor veni în câteva zile.

Lasa un comentariu