Ce amendă trebuie să plătească un fost șef gorjean

Alexandru Buduran, fostul șef de la Apele Române Gorj, trebuie să plătească amenda de 140.000 de lei, primită anul trecut de la ITM Gorj. Cel puțin așa arată primele date după ce a pierdut în primă instanță procesul în care a contestat această sancțiune uriașă.

 “Respinge plângerea contravențională. Cu drept de apel in termen de 30 zile de la comunicare”, a hotărât Judecătoria Novaci pe 13 aprilie.

Acesta a fost sancționat după ce, șapte salariați de la Apele Române Gorj au fost găsiți atunci muncind la negru la cabana lui Buduran.

Fostul șef a susținut că salariații îl ajutau colegial la curățenie, doar în ziua controlului, dar informațiile erau că aceștia au muncit mai multe săptămâni la construirea clădirii.

IPJ Gorj a deschis dosar penal pentru fals intelectual și delapidare.

”La data de 7 octombrie, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, un bărbat, de 39 de ani, din ar fi dispus ca în perioada septembrie-octombrie 2020, nouă bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 50 de ani, angajați ai instituției pe care o conduce, să desfășoare activități de construire la o pensiune deținută de acesta în orașul Novaci, zona montană Rânca. În acest sens, bărbații, ar fi fost pontați în fals la locul de muncă, deși aceștia și-ar fi desfășurat activitatea la locația de mai sus. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare și fals intelectual” a comunicat atunci, Poliția Gorj.

Lasa un comentariu