Ce trebuie să faci ca să nu mai stai în carantină

Toți românii care vor să nu mai stea în carantină trebuie să aibă făcute ambele doze de vaccin anti coronavirus. Este vorba despre persoanele care vin din străinătate, în România, tocmai din zonele galbene, zone grav afectate de COVID.

Această decizie a fost adoptată luni de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Excepția de la carantinare se aplică dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză.

Tot același regim se va aplica și pentru o persoană care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză.

Și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare.

Lasa un comentariu