CEO, fără disponibilizări pe viitor?!

Proiectul legislativ privind modificarea Codului Silvic a primit ieri aviz favorabil și din partea Camerei Deputaților, după ce în urmă cu ceva timp a trecut și de Senat.

Deputatul de Gorj, Mihai Weber a declarat:

“Modificările din Codul Silvic au fost votate ieri sau mai bine zis scoaterea din circuitul forestier a unor suprafețe de teren fără compensare, a fost una dintre problemele cu care se confruntă CEO, în sensul că trebuie emise hotărâri de guvern pentru modificarea legii 255 privind exproprierile de interes public. Asta înseamnă că una dintre problemele cu care se confruntă CEO a fost oarecum rezolvată.”

Sigur problemele din jurul Complexului Energetic Oltenia nu se opresc aici. Achiziționarea certificatelor de carbon este luată în discuție de deputatul de Gorj :

“ A fost o medie bună la achiziționarea certificatelor pentru anul trecut, până acum. De aici înainte este problemă pentru că acum s-a deschis procesul, din aprilie și până în aprilie anul viitor, de achiziționare a certificatelor pentru anul 2018, iar acestea au un preț nejustificat de mare”.

Cu toate acestea, pentru viitor nu se pune problema disponibilizărilor în CEO.

“ Sunt 13.000 de oameni și aceștia trebuie să rămână pentru că ne confruntăm cu un deficit de forță de muncă calificată pe anumite zone. În niciun caz nu se pune problema reducerii numărului de locuri de muncă, ne dorim să deschidem și alte perspective pentru a fi angajați oameni. “,a declarat Mihai Weber, deputat de Gorj.

Lasa un comentariu