“CEO trebuie să se transforme!”

“CEO trebuie să se transforme!” Este declarația făcută de Daniel Burlan, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia care transmite că trebuie o schimbare in ceea ce privește dezvoltarea și parcursul companiei energetice. 

Acesta considera că se apropie momentul în care energia pe cărbune nu va mai avea loc în piață și că ar trebui să păstrăm capacități în rezervă  pentru siguranța sistemului energetic, așa cum fac și alte țări europene.

“Suntem aproape de acel moment în care cărbunele nu va mai avea loc în piață și să creăm mecanismele prin care energia pe cărbune să fie susținută ca rezervă de capacitate pentru a da siguranță Sistemului Energetic Național, pentru momente de criză să putem să avem capacități care să intre pe piață chiar dacă au un cost mai mare, datorat certificatelor de CO2. CEO trebuie să se transforme. Poate restructurare e un cuvânt prea dur pentru acel program. Păstrează și capacități pe cărbune și noi capacități pe gaz și energie produsă în parcurile fotovoltaice, creând un mix energetic, o amprentă mai mică de carbon, niște costuri mai mici cu certificatele de Co2, de la 0,9 se reduce la 0,5”, a declarat Daniel Burlan, în emisiune la Accent TV.

Lasa un comentariu