Ciolacu, nevoit să renunțe la plafonarea cash-ului!

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, anunță că în prima ședință de Guvern vor fi revizuite propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor în ceea ce privește plafoanele pentru plățile cash.

„În prima ședință de Guvern voi revizui propunerile venite de la ANAF și Ministerul Finanțelor, pentru că datoria mea este să intervin atunci când lucrurile o iau într-o direcție greșită. Vocea oamenilor, a gospodarilor din mediul rural, a tuturor românilor este auzită de Guvern!”, a anunțat Marcel Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

Tot pe facebook, un filmulet a fost postat si de senatorul PNL Gorj, Ion Iordache, care a anunțat că după o săptămână de presiuni, premierul Marcel Ciolacu a fost nevoit să renunțe la plafonarea cash-ului!

”Păstrăm cash-ul! Decizia luată azi!

După o săptămână de presiuni, Ciolacu a fost nevoit să renunțe la plafonarea cash-ului!

Măsura plafonării cash va fi retrasă din legislație înainte de data de 11 noiembrie, când ar fi trebuit să intre în vigoare!”, spune Ion Iordache.

De asemenea, potrivit premierului, toate limitele actuale de cash vor fi menținute, atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice, însă vor exista două excepții: plafonul de casă va fi de 50.000 de lei, iar avansul spre decontare – 1.000 de lei/zi.

 

 

Lasa un comentariu