Cîțu: Este ilegal!

Florin Cîțu, ministrul de Finanțe, a declarat că, în momentul de faţă, nu prezintă  bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal. Acesta a spus că, legea specifică faptul că se depun la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern.

Această explicație a lui Cîțu a fost făcută pe pagina sa de socializare și asta după ce, sâmbătă, PSD i-a acuzat pe liberali că ar pregăti majorarea taxei TVA, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat. Social-democrații susțin că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

Lasa un comentariu