Conducerea CE Oltenia este preocupată în permanență de condițiile de lucru ale tuturor salariaților

În cursul zilei de ieri, conducerea Complexului Energetic Oltenia a emis un comunicat de presă cu referire la incidentul care a avut loc la Cariera Jilț Sud.

Conducerea C.E.Oltenia ne transmite că astfel de fenomene geo-miniere, ce conduc la desprinderea materialelor din taluzul lateral sunt cauzate de microfisuri sau discontinuități/variații ale constituției masivului de rocă, precum și de prezența apelor superficiale sau subterane, alcătuirea geologică a zonei caracterizandu-se printr-o alternanță de argile, marne, nisipuri și straturi de lignit.

„In data de 02.09.2020, la Cariera Jilt Sud, in timp ce excavatorul E1400-01 functiona la treapta nr.3, din frontul de lucru s-a desprins o portiune de material care, in cadere, a lovit cabina de comanda a excavatorului, rupand sistemele de prindere, ceea ce a dus la caderea acesteia pe sol.
Excavatorul lucra conform monografiei de lucru emise de catre conducerea carierei.

Lucratorul care se afla in cabina excavatorului a fost accidentat, suferind leziuni la antebratul drept. In momentul de fata se afla in afara oricarui pericol.

Mentionam ca astfel de fenomene geo-miniere ce conduc la desprinderea materialelor din taluzul lateral sunt cauzate de microfisuri sau discontinuitati/variatii ale constitutiei masivului de roca, precum si de prezenta apelor superficiale sau subterane, alcatuirea geologica a zonei caracterizandu-se printr-o alternanta de argile, marne, nisipuri si strate de lignit.

Conducerea CE Oltenia este preocupata in permanenta de conditiile de lucru ale tuturor salariatilor si tocmai de aceea investeste pentru siguranta lor. Anual, se aloca fonduri pentru reviziile utilajelor si liniilor tehnologice si vor fi alocate in continuare pentru modernizarea acestora, inclusiv a celor din Cariera Jilt Sud.” comunicat de presă C.E.Oltenia.

Lasa un comentariu