Consiliul Concurentei pregateste „Monitorul carburantilor”: „Asa putem forta scaderea preturilor!”

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, prezent la Targu Jiu, in aceasta saptamana, a explicat ca se lucreaza la un nou mare proiect: „Monitorul carburantilor”. Acesta va functiona la fel ca si programul prin care sunt monitorizate preturile la alimente in marile lanturi de magazine.

Chiritoiu a subliniat ca si programul care va monitoriza preturile de la pompa are ca scop final determinarea companiilor sa scada preturile carburantilor. In asa fel, soferii vor putea verifica preturile combustibilului de la orice statie din tara.

„Va fi similar cu cel al alimentelor. Ce e important este ca cei interesaţi să poată să compare preţul la carburanţi la benzinăriile din aria unde se află sau de pe traseul pe care vor să-l urmărească. Scopul este ca oamenii, aflând unde sunt preţurile mai mici, să intensificăm concurenţa între benzinării şi în felul acesta să punem mai multă presiune pentru reducerea preţului, pentru că ne aşteptăm ca cei interesaţi, conducătorii auto, să se intereseze de preţurile cele mai mici şi, în felul acesta, să oblige şi benzinăriile care au preţuri ceva mai mari să le scadă”, a declarat Bogdan Chiritoiu, la Targu Jiu.

Lasa un comentariu