Crăciun pe schiuri la Rânca

Mii de turiști se vor afla, de Crăciun, în zona montană a județului Gorj. Camerele au fost rezervate de câteva luni și abia se mai pot găsi câteva locuri libere. Prețului unui sejur de Crăciun este 1.000 de lei pentru trei nopți. Prețul include masa festivă și mic dejun. Alte cabane au prețuri pentru fiecare noapte de cazare. O cameră pornește de la 70 de lei. În plus, fiecare client plătește cina festivă din seara de Crăciun.

Aproximativ 7.000 de turiști așteaptă cabanierii din Rânca, de duminică, în Ajunul Crăciunului. Pentru ei, se pregătesc meniuri tradiționale. Sarmale, fripturi, pomana porcului, garniță sau alte bunătăți tradiționale.

Se schiază, la Rânca, pe pârtia M 1, din centrul stațiunii. Peste 90 % este gradul de ocupare pentru sărbătorile de iarnă. Echipamentele complete pot fi închiriate de la mai multe centre aflate la baza pârtiei. Prețurile sunt aceleași ca și anul trecut. 15 lei costă o săniuță, 25 de lei schiurile și 35 de lei snowboardul. Acestea sunt închiriate pentru o zi.

Drumul Național 67 C între Novaci și Rânca este negru. Se circulă fără probleme, iar stratul de zăpadă măsoară, în stațiune, peste 60 de centimetri.

Lasa un comentariu