Cum poţi scăpa de amenda pentru rovinietă

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care amenda pentru rovinietă se prescrie dacă şoferul nu e înştiinţat de săvârşirea contravenţiei în 4 luni.

Potrivit legii, procesul verbal nu mai trebuie să fie însoțit de fotografii doveditoare, iar dacă trec patru luni de la data în care șoferul a fost depistat că circula fără rovinietă, dar nu este înștiințat, contravenția se prescrie.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 9 din Ordonanța Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. De asemenea, procesul verbal de constatare a contravenției se transmite obligatoriu în două luni de la data aplicării contravenției, iar în intervalul de la data săvârșirii contravenției, până la data comunicării procesului verbal, nu se mai poate aplica altă sancțiune.

Unul dintre articolele legii prevede că aplicarea amenzii pentru rovinietă se prescrie în termen de patru luni de la data săvârșirii faptei. Aceeași lege prevede că procesul verbal nu mai trebuie să fie însoțit de fotografii doveditoare.

Legea intră în vigoare la șase luni după ce este promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Lasa un comentariu