Dacă au avut COVID, scapă de carantină când vin din străinătate

Dacă ai avut COVID, scapi de carantină când vii din străinătate. Este decizia luată de CNSU, astfel că există noi prevederi referitoare la carantina pentru persoanele care sosesc în România din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Nu vor mai intra în carantină persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu coronavirus în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.

Vor fi exceptate de la carantină și persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu COVID, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului, se arată în hotărârea CNSU de vineri.

Lasa un comentariu