Dacă mergi la vot îți lași telefonul acasă!

Mergi la vot fără telefon mobil. Este o propunere făcută de MAI care ar fi vrut ca toate persoanele care vor să voteze pe 6 decembrie, la alegerile parlamentare, să-și lase telefonul acasă.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis oficial, Biroului Electoral Central să interzică accesul cu telefonul mobil în cabina de vot, și asta din cauza reclamațiilor legate din cauză că, au fost efectuate foarte multe înregistrări de către alegătorul care a votat un anumit candidat sau o listă de candidați. În urma acestor înregistrări acesta ar fi recompensat cu bani, bunuri sau alte foloase. Această propunere a fost respinsă de către Biroul Electoral Central.

Cu toate acestea a fost data o decizie prin care se interzice utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrarea sau preluarea de imagini.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare va fi obligat să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiţii în afara localului de vot, în sediul secţiei de votare, în curtea acestuia, în intrările în curte, în jurul sediului secţiei de votare, precum şi pe străzi şi în pieţe publice până la o distanţă de 50 de metri.

Decizia se afişează la intrarea în sediile secţiilor de votare.

Lasa un comentariu