Declarația 600 a nemulțumit sute de mii de angajați. Liviu Dragnea cere să fie eliminată

După ce au primit mii de reacții negative în urma anunțului că vor plăti de două ori contribuțiile dacă obțin venituri și din activități independente, guvernanții au anunțat că încearcă să elimine Declarația 600. De altfel, împotriva acesteia, peste 3.000 de persoane au semnat deja o petiție online.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat, luni, ca i-a cerut ministrului Finantelor ca in prima sedinta de guvern sa amane pana la 1 martie termenul de depunere a contestatei Declaratii 600 si a anuntat ca in perioada urmatoare se va merge “pana la eliminarea declaratiei 600”.

Dragnea a conditionat eliminarea declaratiei de gasirea unei solutii pentru ca persoanele fizice care ar fi trebuit sa depuna Declaratia 600 sa ramana asigurati in sistemul de asigurari. “Am solicitat ca pe 31 ianuarie, in prima sedinta de guvern, sa se adopte o ordonanta de urgenta pentru amanarea termenului de depunere pentru 1 martie, pentru a le da posibilitatea ca in perioada imediat urmatoare sa mearga pana la eliminarea declaratiei, cu conditia sa gaseasca solutia ca persoanele fizice care trebuiau sa plateaca aceste contributii sa ramana asigurati in sistemul de asigurari”, a spus Dragnea, inainte de a intra in sediul PSD, unde are loc o sedinta a conducerii partidului.

Seful PSD a vorbit despre “o solutie civilizata pentru a evita disconfortul” contribuabililor.

Pentru cei care au depus deja aceasta declaratia, ar urma sa se prevada prin ordonanta de urgenta “masuri tranzitorii”, a adaugat Dragnea, fara a oferi mai multe detalii in acest sens.

Lasa un comentariu