Delegatie CE Oltenia, la „Ziua Energiei Romanesti”. Ce s-a discutat!

CE Oltenia a participat la a saptea editie a Romanian Energy Day, eveniment cheie dedicat pietelor energetice din Europa Centrala si de Sud Est.
„Evenimentul a fost organizat de Centrul Roman al Energiei – CRE, organizatie care faciliteaza integrarea institutiilor din domeniul energetic romanesc in programele structurilor si institutiilor europene reprezentative.
A treia sesiune din cadrul evenimentului „Ziua Energiei Romanesti” din acest an a abordat tema: Finanțarea costurilor de tranziție spre o economie cu emisii reduse de carbon.

Dl. Sorin Boza, Presedinte al Directoratului C.E Oltenia, a fost invitat in calitate de speaker in timpul panelului  intitulat ,,Finantarea tranzitiei catre o economie cu emisii scazute de carbon. Implicatii legislative si de reglementare ‘’.
Dl. Sorin Boza a prezentat  Complexul Energetic Oltenia, a doua companie ca mărime din România, cu peste 13.500 de angajați, asigurand aproximativ 30% din totalul energiei electrice produse. Dl. Boza a subliniat două aspecte majore privind tranziţia spre o economie cu emisii reduse de carbon, fapt care pune o presiune extraordinară asupra asigurării unei finanțări suficiente pentru investiții, deoarece costurile de punere în aplicare a BAT (cele mai bune tehnici disponibile) ajung la aproximativ 200 de milioane de euro, iar costul certificatelor de CO2 reprezinta 25% din cifra de afaceri totală a companiei.

Din delegatia Romaniei la acest eveniment au mai facut parte reprezentanti ai Ministerului Mediului, ai  Nuclearelectrica,  E.ON, DG ENERGY”, a transmis compania energetica intr-un comunicat de presa.

Lasa un comentariu