Dosarul Turceni-Rovinari la un pas de prima sentință

Dosarul fostului premier al României, în prezent deputat de Gorj, Victor Ponta, în care este judecat alături de actualul ministru al Transporturilor, Dan Șova, pentru contracte de asistență juridică încheiate cu companiile energetice Turceni și Rovinari, a ajuns la final, iar prima instanță care dezbate acest caz va asculta, marți, pledoariile finale.

Astfel, atât procurorul DNA cât și apărătorii celor judecați vor prezenta judecătorilor argumentele pentru care, pe de-o parte inculpații ar trebuie condamnați, pe de altă parte aceștia ar trebuie să beneficieze de soluții de achitare sau de clemența magistraților.

Fostul premier Victor Ponta este judecat pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în același dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat „Victor-Viorel Ponta” a obținut de la SCA „Şova și Asociații” suma 181.439,98 de lei, pentru activități, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Lasa un comentariu