Două orașe au intrat în scenariul roșu! Restricții și în Târgu Jiu!

 

Două orașe au intrat în scenariul roșu. Este vorba despre Novaci, unde rata de infectare a ajuns la 3,52 cazuri de Covid la mia de locuitori, iar din 21 octombrie până în 3 noiembrie, se vor închide restaurantele, barurile și cafenelele. Nu vor mai fi premise spectacole, iar sălile de jocuri de noroc vor fi închise.

Va fi obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, iar școlile vor fi închise, cursurile fiind desfășurate în mediul online.

Municipiul Târgu Jiu care are 1,52 cazuri la mia de locuitori şi localitatea Albeni cu 2,48 trebuie să respecte până pe 3 noiembrie următoarele măsuri:

Restaurantele, cafenelele, barurile, săluile de jocuri de noroc, vor fi ținute deschise în intervalul orar 06:00-23:00, fără a se depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Se va permite organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Totodată vor fi fi propuse, analizate și adoptate măsuri de prevenire a infectărilor cu noul coronavirus în funcție de evoluția epidemiologică în județul Gorj la nivelul unităților școlare și a instituțiilor publice.

 

Lasa un comentariu