Eugen Teodorovici, susține reducerea numărului de ore pentru elevi

Atât elevii, cât și părinții consideră numărul de ore mult prea mare, unele dintre materii fiind chiar nefolositoare școlarilor. Ministerul Educației ar putea fi de acord cu reducerea numărului de ore pentru anumite materii, iar Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, susține că elevii sunt încărcați, unele dintre ore nejustificându-se.

” Putem agrea să reducem, ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică. Să nu mai încărcăm elevii atât de mult”, a transmis Eugen Teodorovici.

Sindicaliștii din educație, susțin că multe dintre materii au fost introduse prin inițiative parlamentare, considerându-se mai importante decât fizica, biologia sau chimia.

Ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz, a hotărât că în acest an cursurile vor începe la data de 9 septembrie, după ce a dezbătut subiectul cu Ministerul Educației Naționale. Primul semestru se va termina la data de 20 decembrie 2019, vacanța inter-semestrială durând până la 13 ianuarie 2020.  Cursurile se vor încheia la data de 12 iunie 2020. Preșcolarii și elevii din ciclul de învățământ primar vor avea parte de încă o vacanță în perioada 26 octombrie- 3 noiembrie 2019.

Lasa un comentariu