Există posibilitatea să fie despăgubiți

Există posibilitatea să fie despăgubiți. Este vorba despre localnicii din satul Runcurel, comuna Mătăsari, care au fost afectați grav de lucrările miniere, și care așteaptă să revină la normal.

Una dintre soluțiile expuse de Corneliu Răducan Morega, prefectul județului, este ca localnicilor care sunt afectați, să li se acorde despăgubiri bănești.

Procedura de evaluare a proprietăților din Runcurel s-a încheiat, iar după data de 1 august vor începe negocierile cu fiecare proprietar în parte.

„Am participat astăzi la o întâlnire între reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, comunității din Runcurel și autoritățile publice locale.  Vor exista trei soluții pentru localnicii care sunt afectați, și anume: acordarea de despăgubiri bănești, reconstruirea caselor și dependințelor în localitățile Telești, Cornești și Târgu Jiu, iar ultima variantă este exproprierea pentru cauză de utilitate publică.  Fac un apel către toate părțile implicate să dea dovadă de rațiune și de deschidere la dialog, pentru a găsi o cale de a reveni la o viață normal”, a transmis prefectul Corneliu Răducan Morega.

Lasa un comentariu