Gorj: Au început controalele în școli

Au început controalele în toate unitățile de învățământ din județul Gorj și asta pentru că Inspectoratul Școlar vrea să se asigure că toate școlile sunt pregătite pentru a reprimi elevii din 8 februarie.

Se vor verifica și stocurile de materiale de protecție care vor fi folosite de elevi atunci când se vor întoarce în sălile de curs.

În Gorj, în prezent, avem localități în scenariul galben și verde. În scenariul galben se află mai multe localități, unde, se vor deschide grădinițele, în timp ce școlile își deschid porțile doar pentru elevii din ciclul primar, clasele I-IV și pentru cei din clasele terminale – a VIII-a și a XII-a.

În localitățile aflate în scenariul verde se vor redeschide fizic toate școlile și grădinițele.

În cazul în care rata de infectare depășește 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, iar școlile se închid.

Măsurile se aplică în funcție de rata de infectare din fiecare localitate în parte. În cazul universităților, decizia redeschiderii va aparține fiecare universități în parte. Această variantă rămâne în vigoare doar dacă evoluția pandemiei nu se va înrăutăți grav.

În scenariul verde toți elevii merg la școală. În scenariul galben, doar grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, în timp ce restul claselor vor învăța online. Iar în scenariul roșu la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare.

Lasa un comentariu