Gorj: Finanțare europeană pentru lupta împotriva coronavirusului

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că va fi implementat un nou proiect cu finanțare 100% eligibilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Valoarea totală se ridică la suma de 14.682.746,93 lei.

Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 la nivelul județului Gorj” va permite dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu cu echipamente și aparatură medicală pentru gestionarea crizei sanitare cauzate de SARS-CoV-2. Vor fi aduse paturi electrice pentru terapie intensivă, monitoare pentru funcții vitale, ventilatoare mecanice, aspiratoare chirurgicale, injectomate, infuzomate, ecografe, aparate de radiologie, EKG, izolete cu presiune, corturi pentru decontaminare, sisteme extracorporale de susținere a vieții etc.

„În contextul actualei pandemii, limitarea răspândirii noului coronavirus, precum și a efectelor acestuia asupra populației județului Gorj, poate fi asigurată numai prin dotarea corespunzătoare a unităților sanitare publice în care sunt tratate cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2. De aceea, achiziționarea aparaturii și a dispozitivelor medicale de strictă necesitate, dublată de asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție pentru personalul medical și pentru efectuarea transportului izolat al persoanelor afectate, reprezintă o prioritate și o condiție esențială pentru obținerea unui răspuns în timp util și eficient al sistemului medical public gorjean la criza COVID-19”, a transmis Cosmin Popescu, președintele  Consiliului Județean Gorj.

 

 

Lasa un comentariu