Gorj: Lista localităților unde se vor redeschide școlile și liceele

 

Klaus Iohannis, președintele României, a declarat în urmă cu câteva zile că școlile se vor redeschide din 8 februarie.

Cu toate acestea, nu toți elevii se vor întoarce în bănci și asta deoarece există 3 scenarii după care vor funcționa unitățile de învățământ din fiecare localitate în parte. Dacă rata de infectare trece de 6 îmbolnăviri la mia de locuitori, toți copiii vor învăța în sistem online, din nou.

În Gorj, în prezent, avem localități în scenariul galben și verde. În scenariul galben se află mai multe localități, unde, se vor deschide grădinițele, în timp ce școlile își deschid porțile doar pentru elevii din ciclul primar, clasele I-IV și pentru cei din clasele terminale – a VIII-a și a XII-a.

În localitățile aflate în scenariul verde se vor redeschide fizic toate școlile și grădinițele.

În cazul în care rata de infectare depășește 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, iar școlile se închid.

Măsurile se aplică în funcție de rata de infectare din fiecare localitate în parte. În cazul universităților, decizia redeschiderii va aparține fiecare universități în parte. Această variantă rămâne în vigoare doar dacă evoluția pandemiei nu se va înrăutăți grav.

În scenariul verde toți elevii merg la școală. În scenariul galben, doar grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, în timp ce restul claselor vor învăța online. Iar în scenariul roșu la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare.

Lasa un comentariu