Heliport pe spitalul 700

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, are în vedere un plan de extindere al spitalului 700. Acesta a anunțat că spitalul „700” din Târgu Jiu ar putea fi extins cu fonduri europene. Planul Urbanistic Zonal permite parter și încă șase etaje în zonă. CJ Gorj mai așteaptă avize ca să afle dacă ar putea muta heliportul chiar pe acoperișul unității spitalicești când investiția va fi gata.

Cosmin Popescu a mai adăugat că,  din primele calcule, ar fi nevoie de circa 150 de milioane de lei pentru ca unitatea medicală să fie reabilitată și extinsă.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a explicat că un spital nou ar fi imposibil de realizat cu bani de la bugetul județului ori de la Guvern.

Cea mai fezabilă variantă este ca sumele să fie accesate de la Uniunea Europeană. Singura soluție, până atunci, este ca autoritățile județene să găsească metode ca actualele clădiri în care funcționează Spitalul Județean de Urgență, să fie extinse.

“Toți medicii din spital își doresc un spital nou. La acest moment, din fondurile proprii e exclus. Din fonduri bugetare, exclus. Am făcut o analiză luând în calcul spitalul de la Mioveni. Echipa de la Mioveni a fost la Târgu Jiu, a văzut locațiile. Un spital nou necesită peste 500 de milioane de lei luând ca reper cele trei spitale regionale. Un spital nou care să înglobeze peste 800 de paturi și toate secțiile existente în Târgu Jiu, peste 20 de secții. Cele trei spitale au peste o mie de paturi, dar peste 800 sunt contractate”, a explicat Cosmin Popescu, la Gorj TV.

De două luni acesta s-a adresat ministrului Fondurilor Europene și a făcut o scrisoare prin care îl roagă să îi spună ce a propus Comisia Europeană, România pentru programul operațional de sănătate. Încă nu a primit răspuns. Acesta a estimat extinderea spitalului din Strada Progresului la 150 de milioane de lei.

În plus, este luată în calcul chiar varianta ca heliportul să fie mutat de pe insuliță, iar elicopterele să poată ateriza pe acoperișul spitalului odată ce va fi modernizat.

Lasa un comentariu