Iluminatul public din Târgu Jiu va fi modernizat!

Iluminatul public din Târgu Jiu va fi modernizat în scurt timp!Este declarația făcută de Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu. Acesta a spus că licitația pentru proiectul cu finanțare europeană care prevede modernizarea iluminatului public în municipiul Târgu Jiu are un câștigător.

 În acest proiect este prevăzută asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC.

Se va înlocui vechiului sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 5 milioane de euro.

Consumul de energie pentru iluminatul public va scădea cu până la 40%. În cifre, acest proiect înseamnă peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 corpuri luminoase. De asemenea, se vor monta și stâlpi noi, acolo unde este necesar. Rețeaua va fi implementată în principalele bulevarde ale municipiului și se vor primi în timp real datele privind modul de comportare a corpurilor de iluminat și putem interveni pentru creșterea în intensitate, scăderea ori oprirea în totalitate a iluminatului în anumite zone.

 

Lasa un comentariu