Îndemnul ministrului Agriculturii pentru protestatari! 

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat a luni seara, la Digi24, în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară”, că a avut o întâlnire cu protestatarii, întâlnire care s-a soldat cu soluționarea revendicărilor. 

Ministrul Agriculturii îi îndreamnă pe fermierii care mai protestează să meargă acasă.

“Sâmbătă am avut o întâlnire cu protestatarii și fermierii care se aflau în zona Afumați. Cu Ministerul Agriculturii s-a încheiat un proces verbal pe revendicările solicitate de dânșii. Astăzi am avut întâlnire cu toate asociațiile reprezentative la nivel de agricultură din țară, reprezentând aproape 9 milioane de hectare, am încheiat și acum un proces verbal pentru revendicări.

Guvernul a alocat 2% din PIB pentru agricultură în 2024. Vorbim de plata de 100 de euro către fermieri pentru toate culturile din toamna anului 2022, vorbim de 100 de euro pe UVM la vaca de carne, 100 euro UVM la porc, 100 de euro UVM la pasăre.

Subvențiile la Ministerul Agriculturii și la APIA sunt achitate în proporție de 95%. Fermieri neplătiți în România mai sunt 1.320 dintr-un total de 700.000.

Toate aceste lucruri sunt auzite în stradă, dar Ministerul Agriculturii a făcut plăți de 1,5 miliarde de euro și deja Comisia Europeană a rambursat plățile efectuate până pe 28 decembrie, sunt în conturile BNR aproape 800 de milioane de euro.

Le transmit celor care mai protestează să meargă acasă. Pentru ei, negocierile cu Ministerul Agriculturii sunt încheiate.”, a declarat ministrul Agriculturii. 

Lasa un comentariu