La ce oră vrea Iohannis să închidă magazinele

Klaus Iohannis, președintele României, a făcut noi declarații privind restricțiile care trebuiesc impuse și asta după ce, ieri, ne-am apropiat de 10 mii de cazuri de infectare cu coronavirus.

Acesta, printr-o conferință de presă a declarat că trebuie luate măsuri mai ferme însemnând ca magazinele să se închidă seara după ora 21.00, elevii să învețe online, iar angajații să adopte telemunca. Așadar, angajaţii din sectorul public şi cei din sectorul privat trebuie să treacă la munca de acasă, acolo unde se poate, iar pieţele şi târgurile se vor închide.

Magazinele trebuie să fie închise seara cel târziu la ora 9, circulaţia trebuie restricţionată. Târgurile şi pieşele trebuie închise, iar portul măştii trebuie să devină obligatoriu peste tot în ţară, în toate locurile publice și la toate locurile de muncă, indiferent dacă vorbim de locuri publice din interior sau din exterior, iar firmele și autoritățile trebuie să-și decaleze programul.

Deși participarea românilor la vot i-ar expune unui risc mare de îmbolnăvire, Iohannis consideră că acestea trebuie să se organizeze, că „democrația nu trebuie pusă în paranteze”.

Noile măsuri discutate s-ar aplica de săptămâna viitoare.

Lasa un comentariu