Lider de sindicat: “Vom avea o întâlnire cu Ministrul Economiei”

“Vom avea o întâlnire cu domnul ministru al Economiei”, este declarația lui Marius Borcan, consilier local la Bumbești-Jiu și lider de sindicat în cadrul Uzinei Mecanice.

Acesta a declarat pentru Radio Infinit că, în această săptămână, autoritățile din Bumbești-Jiu și reprezentanți ai Uzinei Mecanice Sadu se vor întâlni cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pentru a încerca să găsească o soluție să investească cele zece milioane de euro pe care le are uzina în cont, bani care încă nu au fost  cheltuiți.

La UM Sadu nu se anunță concedieri, ci s-ar putea face angajări din această  primăvară.

 “Vom avea o întâlnire cu domnul ministru al Economiei, cu domnul Năsui. Va fi o întâlnire unde vom dezbate bugetul legat de situația economică. UM Sadu, pe lângă contractele pe care le are, mai face și alte activități. Industria de apărare este susținută de stat atât la nivel european, cât și în lume. În baza Legii 232, va trebui să găsim o soluție care să ne ajute să acoperim salariul. (…) Banii sunt în cont. Se lucrează, noi nu am stat pe loc. A fost și pandemia asta care a dus la aceste întârzieri. Avem un aport de capital care ne permite să cheltuim aceste sume în decursul anului 2021. Am făcut tot ce trebuie. E o procedură destul de greoaie. Am întâmpinat probleme în Italia, Ucraina. Se retrag de la licitații, sunt probleme. Vom găsi soluția să cheltuim acești bani. Știm ce trebuie făcut, e o procedură care trebuie rezolvată. UM Sadu îți păstrează personalul. Cu 1 aprilie, vom da drumul la treabă serios pentru că trebuie să onorăm acel contract pe care l-am semnat și va trebui să facem probabil și câteva angajări. UM Sadu este acoperită cu comenzi”, a spus Marius Borcan.

Lasa un comentariu