Liderii de sindicat din CEO, la întâlnire cu Ion Iordache!

Întâlnirea pentru amendamentele propuse de federațiile sindicale din CEO va avea loc mâine, 8 noiembrie (cu o zi înainte că legea să fie aprobată de Guvern), când ministrul Muncii va discuta cu liderii sindicali din CE Oltenia. Prevederile Legii 197 vor trebui să se regăsească în nouă lege, asta însemnând că minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani, nu cu 10 ani – atât cât e prevăzut în proiectul legislativ.

Tocmai pentru că minerii și energeticienii așteaptă un răspuns clar, senatorul liberal Ion Iordache a avut o întâlnire cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia pentru a discuta  despre noua lege a pensiilor, respectiv despre păstrarea beneficiilor din Legea nr.197/2021.

 “Au venit toți liderii de sindicat, cu mare interes, pentru a menține beneficiile obținute cu Legea 197 în noua lege a pensiilor. Am discutat cum ar fi posibil și care ar fi procedurile și acțiunile care ar trebui întreprinse, în această perioadă. A rămas, în urma întâlnirii, că fiecare dintre noi să ne ocupăm, eu să mai discut astăzi la București cum se vede și de la minister prin oamenii care sunt acolo, cum văd parlamentarii această situație și dumnealor să discute și cu ceilalți parlamentari din Gorj și, până la sfârșitul zilei, să se stabilească un plan de acțiune în continuare. Ceilalți parlamentari de Gorj, din păcate, au absentat și este un moment extrem de important pentru județul nostru, pentru companie. Din păcate, asta a fost abordarea, dar cu toții am fost de acord că fiecare zi care este pierdută este în dezavantajul oamenilor care lucrează în companie”, a declarat Iordache pentru Radio Infinit.

Acesta spune ca este necesar ca reducerea cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie să se regăsească și în noua lege a pensiilor. In caz contrar, există riscul foarte mare ca mulți oameni să rămână fără loc de muncă, mai adauga acesta. “Din punctul meu de vedere, există o șansă și avem suficiente argumente să susținem acest lucru. În primul rând, că suntem în plan de reorganizare și acesta este un motiv destul de important, și al doilea argument este că ce se întâmplă cu compania nu este din cauza noastră, ci din cauza politicilor internaționale. Și avem și argumentul care ar trebui să fie înțeles, că dacă legea pensiilor se modifică în acest sens în care este, acum, în dezbatere, există riscul foarte mare să rămână mulți oameni fără loc de muncă”.

 

Lasa un comentariu