Magazin alimentar cu rafturi murdare și fără condiții de igienă

Un magazin alimentar din municipiul Târgu Jiu a fost amendat de DSVSA Gorj cu o amendă de 10.000 de lei după ce au fost depistate mai multe nereguli în privința igienei.

Astfel că reprezentanții DSVSA au găsit mai multe rafturi murdare, neîntreținerea spațiilor și echipamentelor, zone degradate și corodate, suprafețe murdare, paviment neigienizat, zone cu exfolieri); deficiențe de depozitare a produselor alimentare (băuturi răcoritoare îmbuteliate depozitate direct pe paviment, în imediata vecinătate a ușii de acces în unitate);

De asemenea, o amendă de  5.000 de lei a fost primită și de o brutărie, pentru condiții improprii de igienă: pereți, paviment, plafon, aparatură tehnologică și suprafețe de lucru murdare și neigienizate.

În plus, deși anterior notificase D.S.V.S.A. Gorj că a suspendat voluntar activitatea pentru renovare, operatorul a desfășurat activitate de producție în acest interval de timp, astfel încât a fost aplicată și sancțiunea complementară de interzicere a activității supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

1.200 lei la au fost dați și unui bar, întrucât persoana care deservește unitatea nu poate face dovada efectuării dezinfecției veselei specifice de bar (cești, pahare), nu deține echipament de protecție sanitară complet și manipulează neigienic produsele în timpul preparării băuturilor calde (fără utilizarea mănușilor de unică folosință).

Menționăm faptul că nu se poate face public numele magazinului alimentar, al brutăriei sau al barului care au fost sancționate de DSVSA!

 

 

 

Lasa un comentariu