Magistrala internațională de gaze trece și prin Gorj

 

Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fără a fi necesară obţinerea acordului proprietarilor, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern privind lista terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de interes comun BRUA, postat pe site-ul Ministerului Energiei.

 

În anexa proiectului este prezentată lista acestor terenuri, în număr de peste 17.000. „Terenurile înscrise în anexă la proiectul de hotărâre a Guvernului sunt scoase temporar din circuitul agricol pe întreaga durată de valabilitate a autorizaţiei de construire a conductei, fără a fi necesară obţinerea acordului deţinătorului terenului„, se arată în nota de fundamentare, care însoţeşte proiectul de act normativ.

BRUA traversează zece județe. Care sunt localitățile afectate în Gorj

Traseul conductei urmează în general direcţia sud-est – vest şi va traversa teritoriul a 10 judeţe: Giurgiu, Teleorman, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, culoarul de execuţie al conductei BRUA a fost stabilit pe parcursul etapelor de proiectare (studiu de prefezabilitate, studiu de fezabilitate, proiect tehnic) şi a ţinut cont de culoarul conductelor de transport gaze naturale existente. Culoarul ales este paralel cu conductele existente pe circa 80% din lungimea acestuia.

Pe traseul conductei nu există monumente istorice din categoria arhitectură, memorial-funerare sau de for public, însă există situri arheologice în judeţele Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Gorj, Caraş-Severin, Timiş şi Arad. În județul Gorj, conducta va traversa 12 localități. Este vorba despre 10 comune și 2 orașe:  Dănciuleşti, Stejari, Hurezani, Vladimir, Bărbăteşti, Jupâneşti, Târgu Cărbuneşti, Scoarţa, Bălăneşti, Bumbeşti Jiu, Turcineşti, Schela.

Lasa un comentariu